Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3089 > 5 minute Nr. 3089 de miercuri, 17 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Stolo, mapa la control !

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Mall-urile îi falimentează pe gorbaciovisti

articol de: Laurențiu Marinov

Afacerile comercianților din piața Gorbaciov merg tot mai prost în ultima vreme, iar apropiata deschidere a centrelor comerciale și a mall-urilor ale căror construcții s-au conturat deja aproape că i-a băgat în panică. De luna trecută, Primăria a micșorat chiriile pe spațiile din Bazar pentru a le mai îndulci puțin soarta. Comercianții au ajuns astfel să plătească pentru un spațiu de patru metri pătrați în jur de cinci milioane de lei vechi, cu două milioane mai puțin față de cît plăteau înainte. Bunăvoința pe care le-au arătat-o responsabilii din Primărie nu le va fi fi însă de prea mare folos, pentru că vînzările oricum începuseră să scadă încă din lunile de vară. "A scăzut puterea de cumpărare, iar cînd se vor deschide mall-urile nu o să mai avem prea mulți clienți", spune Cristinel Bivolaru, unul dintre comercianții din Bazar pentru care viitorul se vede tot mai cenușiu. Previziunile altora sînt însă și mai sumbre. "Chiriile fiind mari nu vom mai avea putere să continuăm, după deschiderea mall-urilor cred că se termină de tot", spune Dumitru Saghin, un alt comerciant care, deși recunoaște că este binevenită micșorarea chiriilor, nu poate fi decît pesimist gîndind la concurența ce îi așteaptă.

Mai sînt și optimiști
Prin zona Bazarului, cunoscută începînd cu anii 90 drept Piața Gorbaciov, kilometrul zero al comerțului din oraș, se anunță vremuri grele. Sînt însă și optimiști, negustori cu vechime care nu se sperie cu una cu două. "Avem marfă bună, sîntem comercianți adevărați și am trecut prin multe" sînt argumentele lor atunci cînd vine vorba de concurență. Cît și mai ales cîți dintre ei vor rezista schimbărilor se va vedea cît de curînd pentru că în marile complexe comerciale deja se pregătesc panglicile inaugurale.

 

COMENTARII

YO:
bazar amar
Pentru toti smecherii din barlogul Gorbaciov:gata;v-ajunge;din1990 pana in prezent a-ti ocolit fiscul;marfuri necontabilizate,fara sa dati bonuri de casa si asta sub privirile unor spagari din institutiile cu drept de control.Incet se strange latzul si pentru acesti smecheri.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU