Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3064 > 5 minute Nr. 3064 de luni, 18 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Alcoolicii Anonimi la Buzău

articol de: C.R.
Responsabilii Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog, care zilnic intră īn contact cu persoane afectate de viciul băuturii, spun că tinerii sīnt cel mai vulnerabili īn faţa alcoolului. Circa 80 la sută dintre cei care ajung la acest centru sīnt persoane care cer să fie ajutate pentru a īnfrīnge patima alcoolului. Conform statisticilor, majoritatea celor care vor să se lase de băutură au īntre 20 şi 35 de ani. Acestora li se adaugă zeci de buzoieni, īn special din zona de munte a judeţului, care cer sfaturi prin telefon invocīnd scuza conform căreia, din cauza distanţei prea mari, nu pot ajunge la Buzău.

De la Săpoca la Alcoolicii Anonimi
Cele mai multe persoane care ajung la Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog sīnt externate din Spitalul de Psihiatrie, unde au beneficiat de tratament de dezalcoolizare, dar care trebuie să continue lupta īmpotriva viciului care le poate afecta grav sănătatea. Ca urmare a numărului tot mai mare de persoane care au ca viciu consumul de alcool, responsabilii Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog sīnt pe cale de a īnfiinţa o asociaţie al cărei nume este cunoscut īn īntreaga lume. Este vorba despre Alcoolicii Anonimi, proiect care ar putea fi pus īn practică īn cel mult două luni de acum īncolo. Īn cadrul organizaţiei, persoanele care consumă alcool constant vor putea găsi rezolvarea la problema cu care se confrună prin consiliere īn grup şi sfaturi din partea a patru specialişti.

Forţaţi de familie
La Buzău, consumul de alcool este o practică alarmantă despre care vorbesc şi medicii de la Spitalul de Psihiatrie de la Săpoca. Aici ajung toţi cei care consumă licori bahice īn loc de apă. Conform statisticilor, o treime din numărul persoanelor internate īn unitatea de psihiatrie au probleme cu băutura. Specialiştii susţin că mulţi dintre pacienţi ajung la spital la presiunea familiilor ori īn urma unor ieşiri pentru care a fost necesară intervenţia Poliţiei ori a medicilor de la Ambulanţă. "Peste 80 la sută dintre persoanele care ne cer ajutorul au probleme cu consumul de alcool. De obicei, ajung la noi după ce sīnt externaţi de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, pentru continuarea şedinţelor de consiliere psihologică. Vrem să īnfiinţăm la Buzău o asociaţie a alcoolicilor anonimi. Este un proiect internaţional, care funcţionează foarte bine. Consilierea depinde īnsă de voinţa fiecăruia", ne-a spus dr. Florin Năstase, medic īn cadrul Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog.

 

COMENTARII

gaby:
s-a finalizat proiectul?
Am pe cineva in familie care are nevoie de terapia grupului AA.Exista sau nu in Buzau un loc unde s-ar putea trata de alcoolismul cronic?
vanea:
despre proiect
Buna gaby,

Eu sunt din Braila ,chiar fondatorul grupului din Braila ,grup care a inceput sa functioneze de 6 luni spune-mi ce probleme ai poate te pot ajuta eu intr-un fel . La noi in Braila vine cineva de la voi din Buzau la grup cam o data la 2-3 saptamani .daca vrei tine legatura cu mine .astept.
gaby:
SOS
BUNA ZIUA, VANEA!

Nu stiu ce sa fac in privinta unei persoane de 45 de ani care de aprox. 15 ani bea in fiecare zi.Nu bea f.mult , dar nu poate sa stea daca nu bea.Din cate stiu eu de luni pana vineri se abtine pana la ora 16 cand vine acasa de la serviciu.Sambata si duminica se duce sa bea in carciuma de la ora 8.30-9.Bea in jur de 150 ml vodka, se imbata f. repede, dupa care se duce acasa.Eu nu consum nici macar bere,ocazionalasa ca nu stiu cat inseamna mult sau des.Va rog, as vrea sa vorbesc mai intai eu cu cineva din Asociatie despre ce este de facut sa il facem vindecam de aceasta boala,inainte sa se autodistruga mai tare.Astept un raspuns pe mail,VA ROG DIN SUFLET.MULTUMESC!
simo:
Nu stiu cum l-as putea ajuta, m-am gindit la un centru de dezalcoolizare sau alcoolici anonimi.
Buna! Unchiul meu are aceias problema ca si cunostinta ta.Acum in octombrie vin in Buzau si mi-as dorii enorm de mult sa-l pot ajuta.Vorbesc cu el despre problema lui si nu recunoaste ca are o problema.Daca sta o zii fara bautur tremura tot.Tin foarte mult la el, este singurul meu unchi. Va multumesc!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU