Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3030 > 5 minute Nr. 3030 de joi, 10 iulie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

A.J.O.F.M. organizează mîine


BURSA ORFANILOR

Tinerii care părăsesc centrele de plasament pot alege din peste nouă sute de locuri de muncă puse la dispoziție de 44 de angajatori

articol de: Corina Răchițeanu

Mîine, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului, acțiune ce se va desfășura începînd cu ora 9,00 la sediul Colegiului Agricol "C. Angelescu" din Buzău și la sediul A.L.O.F.M. Rîmnicu Sărat. Bursa locurilor de muncă organizată special pentru acești tineri este cu atît mai importantă cu cît foarte mulți dintre ei au petrecut perioade lungi în centrele de plasament, motiv pentru care nu se simt pregătiți să se descurce pe cont propriu. Din experiența anilor anteriori, reprezentanții A.J.O.F.M. spun că acești tineri dau dovadă de o slabă responsabilitate în ceea ce privește găsirea unui loc de muncă și încearcă să își prelungească șederea în centre.

Locuri de muncă pentru tineri în comerț și construcții
La bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului și-au anunțat participarea 44 de angajatori, care scot la concurs 925 de locuri de muncă, din care 830 în Buzău și 95 în Rîmnicu Sărat. Principalele ramuri în care se oferă locuri de muncă sînt comerț, construcții, industria construcțiilor metalice și confecții textile. Meseriile cele mai solicitate sînt: tîmplar, ospătar, bucătar, confecționer, sudor, zidar, vînzător, operator chimist, rigipsier și altele. La bursă pot participa și șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă. Anul trecut, la bursa specială au participat aproape șase sute de persoane, din care circa o sută proveneau din centrele de plasament. Pentru reușita acestei acțiuni, Agenția Județeană a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. La bursă vor participa și cadre care răspund direct de tineri în centrele de plasament și vocaționale. Tinerii pot beneficia de plasare în muncă la un angajator avizat de Agenție în baza unui contract de solidaritate. Actul respectiv poate fi încheiat între tînărul beneficiar și A.J.O.F.M. pe o durată de pînă la doi ani, dar nu mai puțin de un an. Angajatorii care încadrează tineri în condițiile unui contract de solidaritate vor încheia convenții cu A.J.O.F.M., prin care aceasta se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data angajării, dar nu mai mult de 75 la sută din cîștigul salarial mediu net pe economie.

"Încercăm să-i ajutăm pe tineri"
Iulian Pruteanu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, spune că bursa organizată mîine este o șansă pentru tinerii care vor părăsi centrele de plasament. "Aceste persoane vor ieși de sub tutela D.G.A.S.P.C. și vor fi nevoite să acționeze pe cont propriu. Încercăm să îi ajutăm să-și găsească un loc de muncă pe măsura pregătirii lor. Instituția noastră asigură cadrul de organizare, afișarea locurilor de muncă vacante, stagii gratuite de pregătire profesională, așa încît atît solicitanții, cît și ofertanții de locuri de muncă să aibă de cîștigat", ne-a spus Iulian Pruteanu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU