Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2955 > 5 minute Nr. 2955 de marti, 8 aprilie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Un summit bun pentru România, rău pentru NATO

de Bogdan CHIRIEAC
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Burse paralele

articol de: L.M.

Șomerii vor avea o nouă ocazie să își schimbe statutul social, întrucît luna aceasta vor fi organizate două burse ale locurilor de muncă. Angajatorii autohtoni vor fi pe 18 aprilie la concurență cu cei spanioli, pentru că în paralel cu bursa generală a locurilor de muncă ce are loc în fiecare an se va desfășura într-o altă locație o bursă pentru locuri de muncă în patria căpșunarilor, numai că aceasta se adresează în exclusivitate femeilor.

De muncă pentru toți
Cei aflați în căutarea unei slujbe vor avea de unde alege, pentru că "oferta cuprinde locuri de muncă în cele mai diverse domenii de activitate", după cum afirmă Iulian Pruteanu, directorul AJOFM Buzău. Datele preliminare arată că pînă în acest moment la bursa generală care va avea loc în incinta Colegiului Agricol sînt vacante peste 500 de locuri de muncă pentru întreg județul, în meserii din industria textilă și construcții unde seînregistrează un deficit de personal. De lucru și-ar putea găsi și absolvenții de studii superioare, în special inginerii și contabilii, dar și cei care nu cunosc o meserie, pentru că pe piața locurilor de muncă este nevoie și de muncitori necalificați.

Angajatori nepretențioși
Accesul femeilor către locurile de muncă din Spania este destul de facil, căci angajatorii iberici care vor veni la Buzău nu sînt deloc pretențioși în privința condițiilor. Pentru cîștiguri de 42-45 de euro pe zi, spaniolii caută 80 de  buzoience bune de muncă, fără să aibă pretenția ca ele să cunoască vreo limbă străină ori să aibă experiență în agricultură. Nici măcar limită de vîrstă nu există, solicitantele fiind singurele în măsură să aprecieze dacă vor face față pe cîmpurile spaniole sau nu. Ambele burse ale locurilor de muncă vor avea loc pe 18 aprilie începînd de la ora 9.00, cea pentru Spania fiind găzduită de Vila Luiza din strada Păcii, locație ce aparține AJOFM Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU