Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2925 > 5 minute Nr. 2925 de marti, 4 martie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Circul parlamentar dć ŗi legi, nu numai spectacole comice (2)

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Nu vor muncă, vor venitul minim garantat

articol de: Florin Zafiu
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău a organizat, de la īnceputul anului pīnă īn prezent, zece vizite īn comunităţile rurale pentru a chestiona şi informa persoanele cu privire la cursurile de calificare, locurile de muncă şi alte măsuri care le pot schimba statutul de şomeri.
Īn urma analizelor, menţionează directorul executiv al A.J.O.F.M., Iulian Pruteanu, 55 la sută din cei chestionaţi au fost interesaţi mai mult de mărirea cuantumului ajutorului social, nicidecum de locurile de muncă.

76 de persoane angajate
Īncepīnd cu data de 7 ianuarie a.c., Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău a organizat īn comunele Boldu, Calvini, Cilibia, Luciu, Costeşti, Breaza, Cozieni, Bălăceanu, Berca şi Mărăcineni vizite conform Ghidului de Implementare "Cara­vana Ocupării Forţei de Muncă". Pe parcursul īntīlnirilor, colecti­vele de lucru ale instituţiei au chestionat 165 de persoane cu privire la beneficiile de care se pot bucura, īn speţă de cursuri de formare profesională, locuri de muncă sau consiliere. Directorul executiv al A.J.O.F.M., Iulian Pruteanu, afirmă faptul că rezultatele obţinute nu au fost, per total, īmbucurătoare: "55 la sută doresc să se mărească ajutorul social. De fiecare dată cīnd am mers, majoritatea ne-au īntrebat cīnd se măreşte sprijinul financiar". De asemenea, din totalul celor chestionaţi, reprezentanţii instituţiei au ajuns la concluzia că 5 la sută doresc sprijin pentru ates­tarea meseriei cunoscute, 10 la sută sīnt interesaţi de cursurile de calificare şi 25 la sută de locuri de muncă. Īn urma caravanei, colecti­vele de lucru ale A.J.O.F.M. au lăsat 65 de persoane īnscrise īn baza de date pentru ocuparea unui loc de muncă, 89 programate pentru consiliere şi 76 de angajaţi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU