Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2839 > 5 minute Nr. 2839 de joi, 15 noiembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 16

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Timpul trece, leafa merge!


Acolo unde administratorii dorm, şobolanii fac ravagii

Sanepidul nu a iniţiat campania promisă, de verificare a asociaţiilor de proprietari, care să urmărească dacă s-au efectuat deratizările

articol de: Corina Răchiţeanu
Mai mulţi cititori, care locuiesc īn diferite zone ale oraşului, s-au adresat redacţiei ŞANSA, re­cla­mīnd că pe scările de bloc şobolanii circulă nestin­ghe­riţi. Mai mult, şo­bo­la­nii rod ţevile comune, provocīnd adevărate dezastre. O altă problemă sīnt gīndacii care, la fel, mişună prin casele oamenilor.
Ambele situaţii au o cauză comună şi anume indiferenţa administratorilor de bloc, care nu s-au ocupat la timp de deratizare şi dezinsecţie, deşi costurile ambelor operaţiuni, defalcate pe fiecare apartament īn parte, sīnt nesemnificative. Īn atenţia Primăriei, de pildă, se află īn prezent mai multe reclamaţii, venite din diferite cartiere ale oraşului, īncepīnd cu cartierele Micro XIV, Micro V şi Dorobanţi.

Autorităţile o dau din colţ īn colţ
Inspectorii de la Inspecţia Sa­-nitară de Stat spun că, īncepīnd cu luna aprilie, toate asociaţiile de proprietari au fost verificate şi instruite. Din controalele efectuate la momentul respectiv a rezultat că preşedinţii ştiu ce au de făcut, iar inspectorii nu au aplicat sancţiuni drastice, ci doar cīteva avertismente. Īn plus, oficialii din Primărie spun că oamenii nemulţumiţi se pot adresa instituţiei, care īi poate sancţiona pe administratori, dacă se constată că lucrările au fost făcute "de mīntuială".

Administratorii au neglijat deratizarea

Īn perioada aprilie - iulie, toate asociaţiile de proprietari din municipiu au avut obligaţia să organizeze acţiuni de deratizare şi dezinsecţie īn subsolurile blocurilor pe care le au īn subordine. Inspectorii i-au instruit pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, care au părut să īnţeleagă că nu este de glumă cu deratizarea. Īn consecinţă, au īmpărţit o serie de avertismente, īn speranţa că nu vor vor apărea probleme majore. Unii administratori nu s-au sinchisit totuşi prea mult. Ca dovadă stau reclamaţiile cititorilor, care īn mai multe rīnduri ne-au adus la cunoştinţă faptul că subsolurile blocurilor īn care locuiesc sīnt īncă pline de şobolani.

Primăria, pregătită să intervină

Medicul Venera Acsinte, inspectorul-şef al Inspecţiei Sanitare de Stat, spune că efectuarea cores­punzătoare a acţiunilor de deratizare depinde de comunicarea dintre reprezentanţii asociaţiei şi locatari: "Au existat şi cazuri īn care locatarii au refuzat să contribuie la plata lucrărilor de deratizare, iar administratorii nu īi pot obliga să o facă. Inspectorii noştri au făcut tot ce s-a putut, instruindu-i pe fiecare īn parte".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU