Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2813 > 5 minute Nr. 2813 de marti, 16 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Credite pentru şomerii care doresc să devină patroni

articol de: Florin ZAFIU
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a semnat, zilele trecute, cu o bancă din Buzău Contractul de Servicii Financiare, care va permite acordarea de credite şomerilor care sīnt interesaţi să-şi deschidă o firmă. Măsura respectivă va avea efecte asupra pieţii muncii, īn sensul creării de noi locuri de muncă.

Crearea de noi locuri de muncă, prima condiţie
O serie de societăţi comerciale, unităţi cooperatiste, asociaţii familiale şi persoane fizice, şomeri sau chiar persoane cu vīrsta de pīnă la 30 de ani, care au statut de student, pot beneficia de credite acordate pentru īnfiinţarea unor firme, īn special de producţie, servicii sau turism. Creditele sīnt acordate pe durata a trei ani, iar valoarea creditului nu poate fi mai mare de 75 la sută din valoarea totală a proiectului, cealaltă parte reprezentīnd aportul propriu. Valoarea sumei de bani creditate depinde de numărul locurilor de muncă create, pentru fiecare loc de muncă realizat acordīndu-se 20.000 de lei. Beneficiarii au obligaţia să creeze şi să menţină pe o perioadă de cel puţin cinci ani noile locuri de muncă, din care 60 la sută să fie ocupate de şomeri īnregistraţi la A.J.O.F.M. Buzău.
Totodată,  solicitantul creditului trebuie să menţină īn post persoanele īncadrate pe o perioadă de cel puţin trei ani.

Cererile se primesc pīnă pe 31 decembrie
Potrivit directorului executiv al A.J.O.F.M. Buzău, Iulian Pruteanu, orice solicitant al unui astfel de credit nu se poate īnscrie īn lista beneficiarilor decīt după īntocmirea unui studiu de fezabilitate, care să preceadă proiectul pe care doreşte să īl ducă la bun sfīrşit. Termenul limită īn care banca va aproba cererile de creditare şi va īncheia contractele care īndeplinesc condiţiile cerute este data de 31 decembrie a.c.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU