Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2792 > 5 minute Nr. 2792 de vineri, 21 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 8

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Rīmnicenii schimbă locurile de muncă precum mănuşile

articol de: Loredana BĂLAN
Rīmnicenii īşi schimbă frecvent locul de muncă. Este o concluzie ce reiese din analizele situaţiei pe care o urmăresc lunar reprezentanţii Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Rīmnicu Sărat.
Numai pe perioada sezonului cald, īn Rīmnicu Sărat, s-au īnre­gistrat un număr de 1.400 de angajări. Potrivit responsabililor din domeniul forţei de muncă, nu­mărul mare de angajări efectuate pe perioada lunilor de vară nu este urmarea creării de noi job-uri, ci mai degrabă este vorba de instabilitatea rīmnicenilor la locul de muncă.

Trec de la un patron la altul

Fie că vor condiţii de muncă mai bune şi un serviciu mai bine plătit, fie că au alte motive care īi determină să-şi caute o nouă ocupaţie, rīmnicenii trec, pe rīnd, de la un patron la altul: "Īn ultimii doi ani am schimbat trei locuri de muncă, am lucrat īn confecţii, pe urmă īn alimentaţie publică şi acum īn alt domeniu care īmi convine, este vorba de salariu, īn domeniul imobi­liar. Sīnt tīnăr şi am o perspectivă īn viitor. Omul se duce unde sīnt bani mai mulţi, nu stă pe un salariu mic",  au declarat rīmnicenii care au trecut ceva mai des pragul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Nici ofertele de muncă nu-i fac statornici

Nici ofertele puse la bătaie de angajatori nu sīnt mulţumitoare şi de aceea oamenii preferă să īncerce īn mai multe domenii: "Īn cursul lunilor mai-iunie-iulie şi august s-au efectuat  un număr de 1.400 de angajări. Practic nu au fost locuri de muncă noi create, ci datorită fluctuaţiilor de personal de la o firmă la altă, fiecare persoană vrea să īi fie mai bine şi atunci īşi īncearcă şansa trecīnd pe la diferite firme. Ponderea angajărilor o deţin confecţiile, cu 40 la sută, construcţiile 25 la sută, co­-merţ 15 la sută,  iar īn domeniul prestări servicii 15 la sută", a declarat  inspectorul din cadrul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Rīmnicu Sărat, Camelia Năstase. Īn prezent, īn evidenţele agenţiei rīmnicene sīnt īnregistraţi un număr de aproape 2.400 de şomeri. Pentru cei interesaţi de găsirea unui serviciu sīnt puse la bătaie 40 de locuri de muncă, cele mai multe aflīndu-se īn construcţii şi confecţii textile.

 

COMENTARII

daniela:
oare de ce??
La salariile "astronomice" din Ramnicu-Sarat nu ma mir deloc de ce schimba locurile de munca. Am facut si eu acelasi lucru in trecut. Nu este vorba de instabilitatea ramnicenilor ci de indolenta patronilor de salariile mizerabile din Ramnic de viata tot mai trista de zi cu zi, tot mai gri, tot mai apasatoare. Si acum nu ma pot abtine sa nu adaug nepasarea primarului, toate dar absolut toate posturile din serviciul public sunt ocupate pe pile, relatii si bani grei, de incompetenta salariatilor, care bineinteles au intrat pe relatii si in proportie de 90% nu sunt buni de nimic... si acum sa adaug si indolenta salariatilor de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca care sunt tot timpul in pauze, nu sunt aproape niciodata acolo, cand ii cauti iar atunci cand ai norocul sa ii gasesti la birou iti dau impresia ca pasesti intr-un sanctuar sacru unde ei sunt stapanii absoluti. Nu sunt toti la fel, este un domn foarte amabil, imi scapa numele dansului acum.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU