Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2780 > 5 minute Nr. 2780 de vineri, 7 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 6

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Amendaţi... ca pīinea caldă

articol de: Florin ZAFIU
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumato­rului a dispus instituţiilor judeţene din subordine efectuarea unor verificări privind modul de depozitare sau condiţiile īn care se vīnd produsele de panificaţie. Măsura vine ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetăţenilor, care spun că pīinea achiziţionată din magazine nu are postat pe ambalaj conţinutul sau preţul pe bucată.

Amenzi īn valoare de 23.000 lei
Īn perioada cuprinsă īntre 20 şi 30 august, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat o serie de controale la agenţii economici care comercializează pīine şi produse de panificaţie. Controalele au vizat 32 de agenţi economici din judeţul şi din municipiul Buzău. Inspectorii O.P.C. Buzău au avut ca temă verificarea modului de depozitare a produselor comercializate şi controlul asupra etichetării produselor. Surprizele nu au īntīrziat să apară, astfel că 681 de kilograme de pīine şi produse de panificaţie au fost găsite fără etichetă. 17 operatori economici au fost sancţionaţi cu amendă īn cuantum total de peste 23.000 lei, conform Ordonanţei de Urgenţă O.U.G 12 / 2006 care obligă comercianţii care vīnd produse de panificaţie să expună preţul la bucată, preţul la kilogram, denumirea produsului sau a producătorului. Au mai fost acordate cinci avertismente pentru deficienţe la produse preambalate privind lipsa termenului de valabilitate.

Controalele vor continua
Consilierul juridic al O.P.C. Buzău, Florin Grădină, declară că verificările vor continua şi īn perioada imediat următoare, pentru a vedea dacă societăţile comerciale se conformează cu legislaţia. Controalele efectuate pīnă īn prezent s-au desfăşurat īntr-un procent de 50 la sută īn mediul urban şi 50 la sută īn mediul rural.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU