Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2766 > 5 minute Nr. 2766 de miercuri, 22 august 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 4

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Ursus cinsteşte garda de mediu cu 33.333 sticle de bere

articol de: Florin ZAFIU
Societatea comercială Ursus Buzău, membră a Companiei Ursus Breweries, va fi sancţionată de către Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău cu amendă de un miliard de lei vechi pentru faptul că nu a fost īn concordanţă cu măsu­rile de protecţie a mediului.

Societatea riscă īncetarea activităţii
Pe līngă cele 14 societăţi comerciale de pe lista Gărzii de Mediu Buzău, care au un impact major asupra mediului īnconjurător, enumerīnd aici punctele de lucru ale societăţii comerciale Avicola Buzău şi Avis Lipia , Avisag Săgeata, Vis Agri Glodeanu Siliştea, Sastuc , R.A.M. Buzău, Hoeganaes Corporation , Ductil Steel Buzău, R.E.R. Servicii Ecologice, mai nou intrată este şi S.C. Ursus S.A. Buzău. Īn urma unor controale efectuate de comisarii de Mediu Buzău la societăţile cu impact major asupra mediului, societatea producătoare de bere a fost găsită fără staţia de epurare care trebuia instalată la 30 martie 2007, aşa cum prevede programul de conformare pentru astfel de societăţi. Direcţia Apele Romāne filiala Buzău a prelungit, īn urma unei cereri depuse de către Ursus, termenul de realizare a proiectului, astfel īncīt la 30 iunie staţia de epurare trebuia să fie realizată. Pentru simplul fapt că Ursus nu a dorit să intre īn concordanţă cu avertismentele date de către inspectorii de Mediu, va fi sancţionată īn zilele imediat următoare cu o amendă de 100.000. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, susţine că "sīntem de vină pentru faptul că nu am sancţionat imediat după ce a trecut termenul final pentru īnde­pli­nirea şi intrarea īn normalitate a firmei. Īnsă de această dată Ursus va fi amendată şi dacă pīnă la 30 octombrie nu īşi va realiza staţia de epurare nu le vom mai da voie să īşi desfăşoare activitatea şi vom īnchide societatea". Conform aceleiaşi surse de informaţie, tot īntr-un stadiu asemănător se află şi RER Servicii Ecologice sau Avicola Buzău. Pe lista neagră s-a situat nu cu mult timp īn urmă şi R.A.M. Buzău pentru faptul că nu aveau un sistem de monitorizare pe un coş la o staţie C.E.T., īnsă nu cu mult timp īn urmă au intrat īn concordanţă cu avertismentele Gărzii, astfel că nu a mai fost impusă nici amenda, nici īncetarea activităţii de lucru.

Garda, īntre ciocan şi nicovală
Īn cazul īn care societatea producătoare de bere Ursus Buzău īşi va īnchide porţile odată cu sfīrşitul lunii octombrie, un număr semnificativ de muncitori va trebui să umple listele de şomeri ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Comisarul-şef al Gărzii de Mediu susţine īn continuare că "prin această măsură pe care o vom lua īn toamnă, dacă nu se vor lua măsuri de către Ursus pentru a intra īn normalitate, nu vrem să dăm īn muncitori, īn societatea civilă, īnsă legile trebuie respectate, mai ales că lunar facem raportări către comisiile de Mediu ale Uniunii Europene".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU