Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2746 > 5 minute Nr. 2746 de luni, 30 iulie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 1

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Produsele bancare ocolesc clientela de vīrsta a treia

articol de: Gabriel STOIAN
Dacă cele mai multe bănci evită lansarea de oferte şi facilităţi pentru pensionari, Banca Romānă de Dezvoltare Groupe Societe Generale pare să fie singura interesată de acest segment.

Ofertă specială doar la BRD
BRD īncearcă să atragă pensionarii cu dobīnzi mai mari la depozite, cu carduri fără comisioane sau cu credite mai ieftine. Oferta, cunoscută sub numele "BRD Senior", vine cu condiţii preferenţiale pentru persoanele de vīrsta a treia. Īncepīnd de la virarea pensiei direct īntr-un cont deschis la BRD, pensionarii mai pot opta pentru cardul "Maestro", pentru care banca oferă comision zero la plata către comercianţi sau la plata facturilor prin intermediul reţelei de bancomate. De asemenea, pensionarii pot opta pentru credite de nevoi personale īn lei, cu o durată de pīnă la 10 ani, cu dobīndă fixă şi cu cinci la sută mai ieftină faţă de ceilalţi clienţi. Nu lipseşte nici oferta pentru depozitele īn lei, pentru care banca oferă un bonus de 0,25 puncte procentuale de dobīndă, pentru suma minimă de 1.000 lei.

Īn rest, oferte standard
Chiar dacă cele multe bănci nu vin cu facilităţi deosebite pentru pensionari, persoanele īn vīrstă pot beneficia de produsele destinate tuturor categoriilor de vīrstă. Fără condiţii preferenţiale şi bonusuri, principala problemă a pensionarilor pentru contractarea unui credit rămīne vīrsta, dincolo de dimensiunea pensiei. Orice persoană care are mai puţin de 65 de ani nu mai poate contracta un īmprumut, pentru că, de regulă, băncile nu īmprumută pentru mai puţin de cinci ani, iar la majoritatea băncilor apare condiţia ca vīrsta de 70 de ani să reprezinte sfīrşitul perioadei de creditare. Pensionarilor nu le rămīne altceva de făcut decīt să se grăbească la contractarea unui credit pīnă să ajungă la o vīrstă īnaintată şi numai dacă veniturile le permit să obţină şi să ramburseze creditul īn timpul necesar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU