Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2738 > 5 minute Nr. 2738 de vineri, 20 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Casă la cheie īn doua luni de la comandă

articol de: Gabriel STOIAN
Pe piaţa buzoiană a pătruns de anul trecut un concept imobiliar nou, prin care se promovează case nemţeşti cu consum redus de energie. Societatea comercială care se ocupă de implementarea conceptului colaborează cu o firmă din Germania, care face parte din concernul Kampa, cel mai mare specialist īn construcţii de case. Casele prefabricate sau casele cu consum redus de energie, aşa cum sīnt şi cunoscute de nemţi, sīnt fabricate īn Germania şi montate īn Romānia. La două luni după ce a fost comandată,  casa este dată la cheie.

Calitate germană
Firma nemţească care implementează la Buzău noul proiect imobiliar face parte din concernul Kampa, cel mai mare specialist īn construcţii de case. Nicolae Cocărăscu, directorul societăţii Hertner, asociată firmei nemţeşti, este de părere că numai faptul că sīnt fabricate īn Germania şi toate produsele folosite sīnt nemţeşti ar trebui să reprezinte o garanţie asupra calităţii caselor. " 23 la sută dintre locuinţele din Germania şi 40 la sută dintre locuinţele din Austria sīnt făcute īn acest sistem, deoarece costurile de construcţie şi mai ales de īntreţinere, sīnt mai mici. Casele sīnt compacte, bine izolate şi dacă se optează pentru o centrală performantă şi se montează panouri solare, scad costurile consi­derabil, ajungīndu-se la un consum de gaz de 1.000 Ron pe an", explică Nicolae Cocărăscu. Preţul de bază aproximativ al unui metru pătrat construit este de 490 de euro, iar directorul societăţii Hertner consideră că nu este un preţ exagerat dacă se ţine cont de actualele preţuri de pe piaţa imobiliară. "O casă īntre 120 şi 140 de metri pătraţi suprafaţă construită costă īn jur de 70.000 de euro, echivalent cu preţul unui apartament īn zonă ultracentrală īn Buzău", declară directorul societăţii.

Minicartier rezidenţial la Verneşti
Ca la orice produs nou, buzoienii sīnt reticenţi şi, mai mult, Buzăul nu are putere financiară. Īn plus, pentru că se situează la mică distanţă de Bucureşti este considerat oraş mort. Aşadar, soluţia aleasă pentru a promova casele fabricate īn Germania este de a construi cīteva case pentru ca oamenii să se convingă de calitatea lor şi mai apoi să le cumpere. "Vom construi patru, cinci case, vom face un minicartier rezidenţial la Verneşti şi apoi o să le vindem", susţine directorul firmei Hertner.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU