Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2734 > 5 minute Nr. 2734 de duminica, 15 iulie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Europa ne plăteşte curăţarea mediului

articol de: Gabriel STOIAN
Comisia Europeană a aprobat Programul Operaţional Sectorial de Mediu (P.O.S.), īnaintat de Guvernul de la Bucureşti. Ca urmare, īn perioada 2007-2013, Romānia poate implementa pro­iecte specifice de mediu īn valoare totală de 5,5 miliarde de euro. Sursele de finanţare pentru P.O.S. sīnt asigurate īn marea lor majoritate din Fondul de Coeziune şi Fondul European pentru Dezvoltarea Regională, iar 1 miliard euro reprezintă cofinanţarea cu care participă ţara noastră.

3,3 miliarde pentru reţele de apă
Cea mai mare parte din sumă, adică 3,3 milioane de euro, este alocată extinderii sau modernizării reţelelor de apă potabilă. 1,2 miliarde sīnt repartizate sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea terenurilor contaminate, iar 458 de milioane euro sīnt destinate modernizării sistemelor de termoficare īn scopul reducerii poluării.

Arii protejate şi stoparea degradărilor
De asemenea, se vor realiza acţiuni pentru asigurarea managementului corespunzător al ariilor protejate şi stoparea degradării biodiversităţii şi a resurselor naturale īn valoare de 215 milioane de euro şi măsuri de protecţie īmpotriva inundaţiilor şi a eroziunii coastelor Mării Negre īn valoare de 323 milioane de euro. Pentru pregătirea şi planificarea proiectelor şi monitorizare aplicării, precum şi pentru acţiuni de comunicare şi infor­mare vor fi alocate 174 de milioane de euro. Proiectele vor fi lansate gradual īn perioada 2007-2009, urmīnd să fie implementate pīnă la sfīrşitul perioadei de programare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU