Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2719 > 5 minute Nr. 2719 de joi, 28 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Demisie în bloc la Centrul de terapie ocupațională din Rîmnic

articol de: Doru GHEORGHIADE

Cei 23 de salariați ai Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Rîmnicu Sărat și-au dat, in corpore, demisia. Asta s-a aflat ieri, la ședința Consiliului Județean Buzău, iar explicația oficială, furnizată adunării de către președintele Victor Mocanu, a fost că salariații au plecat pentru că salariile sînt foarte mici, iar oamenii, probabil, și-au găsit locuri de muncă mai bine plătite. Ciudat, însă, pentru că demisia s-a produs doar după ce C.I.T.O. Rm. Sărat a intrat direct sub tutela Consiliului Județean. Imediat după ce Alianța D.A. a venit la putere, C.I.T.O. Rm. Sărat a devenit un obiectiv care făcea cu ochiul noii Puteri, în sensul că putea satisface unele cereri ale clientelei politice. În cele din urmă, șef al C.I.T.O. a devenit Nicușor Gheorghe, un tînăr de perspectivă care, însă, a fost îndelung contestat. Timpul a trecut , iar Nicușor Gheorghe și-a văzut de treabă.

Lumea a început să vorbească
Între timp, lumea a început să vorbească în legătură cu modul în care sînt gestionați banii, mai ales că Centrul are o secție de producție. Pe final, noua coaliție politică P.N.L.-P.S.D. din Consiliul Județean a decis să preia direct, sub tutelă, C.I.T.O., care pînă atunci depindea de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. S-a urmărit, astfel, o mai bună monitorizare a activității Centrului.Iată că, la scurt timp după schimbarea stăpînilor, cei de la C.I.T.O. au descoperit, brusc, că au salariile foarte mici. Toți odată.

Președintele explică
Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean, a explicat, ieri, în cadrul ședinței, că cei 23 de salariați și-au dat demisia pentru că aveau salariile foarte mici și, probabil, și-au găsit locuri de muncă mai bine remunerate. La rîndul ei, Cecilia Manolescu, care le-a fost șef celor de de la C.I.T.O. pînă de curînd, a declarat reporterilor "Șansa" că nu știe de ce-au plecat, în bloc, cei de la centrul din Rîmnicu Sărat.Cît despre Nicușor Gheorghe, despre el Cecilia Manolescu zice că s-ar fi privatizat și că ăsta ar fi motivul pentru care ar fi plecat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU