Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > 5 minute Nr. 2716 de duminica, 24 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Legea achizițiilor creează haos în construcții

Actul normativ dă cîștig de cauză celei mai mici oferte, fără a mai ține seama de calitatea lucrărilor

articol de: Gabriel STOIAN

Legea achizițiilor, nr. 34/2006, pare să afecteze domeniul construcțiilor și nu numai. Începînd cu marile firme de construcții, care avertizează că licitațiile cîștigate de firmele mici, care vin cu oferte subevaluate, afectează calitatea lucrărilor, pînă la agenți economici din diferite domenii, fiecare se lovește de cîte o problemă.

Licitațiile pot afecta calitatea

În cazul construcțiilor, conform directorului Concifor S.A., Costică Grigore, Legea nr. 34/2006 afectează clar calitatea lucrărilor. Directorul Concifor S.A. sus­ține că înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi, în cazul licitațiilor, firmele care veneau cu o ofertă mai mică de 80 la sută din evaluarea lucrării erau din start excluse de la licitație.

Actuala lege, însă, a extins limita, iar în cazul în care o lucrare este evaluată la o valoare anume, cîștigătoa­re a licitației poate fi orice societate care vine chiar cu o ofertă de 50 la sută sub prețul la care a fost evaluată inițial lucrarea. "Pentru a cîștiga licitațiile, mai ales firmele mici, vin cu oferte cu mult sub prețul la care este evaluată lucrarea, și bineînțeles întîmpină greutăți la executare pentru că nu se încadrează. Astfel, calitatea lucrării poa­te avea de suferit", declară Costică Grigore.

Nemulțumiri în toate domeniile

Cînd vine vorba de licitații, afaceri și cîștigarea unui segment de piață, problemele sînt nelipsite în toate domeniile. Prezenta lege a achizițiilor publice reprezintă și ea o problemă pentru majoritatea agenților economici. Potrivit directorului Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, Anca Damian, constructorii nu sînt singurii care sînt nemulțumiți de legea 34/2006, agenți economici din mai toate domeniile au cîte o nemulțumire privind legea achizițiilor și doresc cîte o reglementare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU