Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2711 > 5 minute Nr. 2711 de marti, 19 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Beţivii, "fidelii" Salvării

articol de: (C.R.)
Beţivii, "fidelii" Salvării
Ambulanţierii trag un semnal de alarmă īn privinţa numărului tot mai mare de agresiuni şi de persoane care consumă alcool īn exces. Maria Stanciu, asistentul-şef al Serviciului de Ambulanţă, spune că agresiunile şi stările de ebrietate sīnt tot mai răspīndite printre persoanele de toate vīrstele, care ajung "clienţi" ai Salvării īn nenumărate rīnduri. Este şi cazul unui bărbat īn vīrstă de 60 de ani, din Cīndeşti, care a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, după ce un cunoscut i-a secţionat una dintre coapse. Din fericire, medicii au reuşit să-l stabilizeze şi să īnlăture orice risc. Potrivit asistentului-şef, Drăgaica este pentru unii un motiv de sărbătoare continuă, care trebuie stropită din plin cu alcool. Aceeaşi părere a īmpărtăşit-o şi un bărbat de 52 de ani, care a fost ridicat de Ambulanţă chiar din Drăgaică, după ce a băut pīnă a intrat īn comă alcoolică. De vineri şi pīnă duminică, numărul de cazuri asemănătoare a fost de circa 100.
(C.R.)

La stabor
Articolul apărut īn cotidianul britanic "The Sunday People", referitor la negocierile purtate, la Buzău, pentru vīnzarea a doi copii, produce noi efecte, de această dată īn comunitatea romilor de la Buzău. Călin Iosif, consilierul primarului Constantin Boşcodeală pe problemele romilor, afirmă că se fac demersurile necesare pentru invitarea celor doi jurnalişti la "o judecată ţi­gă­neas­că" (stabor), cu dovezile pe care le pot aduce īn favoarea afirmaţiilor lor. Iosif mai afirmă că, īn acest mod, jurnaliştii īşi vor da seama că romii īşi iubesc copiii "mai mult decīt orice pe lume" şi că ştirea a fost eronată. Staborul este un mod de rezolvare a problemelor, īn interiorul comunităţilor de romi, fără intervenţia organelor sta­tului.
(A.L.)

Paturi puţine
Spitalul Judeţean şi secţiile exterioare trec la momentul actual printr-un proces de restructurare, īn urma căruia numărul de paturi va scădea simţitor. Restructurarea vizează şi Spitalul Pīrscov, unde s-a luat deja decizia eliminării tuturor paturilor, conform deciziei comune a Spitalului Judeţean şi a Autorităţii de Sănătate Publică. La Spitalul Judeţean vor fi reduse paturile īn secţiile de Diabet, Pediatrie, Dermato-Venerice şi Interne. Mangerul spitalului, dr. Mihai Tache, spune că micşorarea numărului de paturi nu este benefic īn toate secţiile, dar că trebuie respectate directivele primite de la Ministerul Sănătăţii. Din cele peste 1.200 de paturi existente īn Spitalul Judeţean şi secţiile aferente, vor mai rămīne 990.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU