Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2701 > 5 minute Nr. 2701 de miercuri, 6 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Investiţiile şi succesul au un preţ


Investitorii serioşi se străduiesc să facă faţă concurenţei respectīnd īn acelaşi timp normele europene

articol de: Gabriel Stoian
Īn drumul lor spre succes şi profi­tabilitate, societă­ţile buzoiene se lovesc de o serie de probleme care le īngreunează activitatea. Indiferent de mărimea şi domeniul de activitate al societăţii, dificultăţi apar la tot pasul şi numai prin aplicarea unor strategii corecte problemele sīnt depăşite.

Principalele dificultăţi
Conform directorului Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău, Anca Damian, lipsa forţei de muncă calificată, legislaţia īn vigoare cu noile reglementări, precum şi cerinţele impuse de Uniunea Europeană, specifice fiecărui domeniu, sīnt principalele dificultăţi cu care se confruntă majoritatea societăţilo buzoiene. Cum ideal ar fi să nu se ajungă la probleme, conducătorii societăţilor ar trebui să prevadă şi să prevină eventualele probleme, cel puţin problemele legate de legislaţie şi cerinţele impuse de Uniunea Europeană. "Fiecare agent economic ar trebui să se intereseze din proprie iniţiativă ce ar trebui să facă şi să se poată pregăti. Cīt priveşte certificarea şi calitatea produselor, majoritatea socie­tăţilor şi-au implementat deja un sistem de management al calităţii", susţine directorul Anca Damian.

Concurenţa, calitatea şi preţul produselor
Una dintre problemele cu care se confruntă societatea buzoiană "Romcarbon" este apariţia pe piaţă a unor produse similare cu cele pe care le produc, dar de o calitate mai scăzută. "Principala problemă cu care ne confruntăm este pătrunderea pe piaţă a tot mai multe produse din gama noastră de fabricaţie, de o ca­li­tate ce nu justifică omologările obţinute. Multe dintre ele au fost omologate pe baza unui lot de test de calitate bună, pentru ca apoi, sub aceeaşi marcă, să fie importate produse mai slabe calitativ şi, evident, la preţuri mai mici.", declară Ileana Bănucu, director general adjunct executiv al Romcarbon.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU