Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2699 > 5 minute Nr. 2699 de luni, 4 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Pīinea noastră cea de toate zilele


Preţul pīinii rămīne īn stand-by

Producătorii aşteaptă deocamdată să vadă care va fi recolta de grīu, pentru ca apoi să stabilească noul preţ al pīinii Producătorii aşteaptă deocamdată să vadă care va fi recolt

articol de: Gabriel STOIAN
"Momentan, nu scumpim"
Marii şi micii producători buzoieni nu preconizează o scumpire recentă a pīinii, cel puţin pīnă cīnd nu se va şti cu exactitate care va fi producţia de grīu de anul acesta şi, implicit, care va fi preţul făinii. "Momentan nu pot să spun dacă vom scumpi pīinea, totul depinde de producţia de grīu. Dacă vom aduce grīu din import, vom scumpi.", declară Constantin Sava, directorul Boromir Prod S.A. "Momentan nu scumpim, nu se ştie īncă sigur producţia de grīu, iar dacă nu se va scumpi făina, noi nu avem de ce să scumpim", susţine Dumitru Constantin, un producător din comuna Mărăcineni.

Import de grīu, pīine de calitate scăzută
Conform unui producător din Rīmnicul Sărat, preţul grīului ar urma să crească, aşa cum s-a īntīmplat acum 2 luni, cīnd s-a dublat, dar, īn acelaşi timp, este de părere că preţul pīnii, cel puţin la nivel de oraş, nu va creşte īn următoarele şase luni. "La nivelul oraşului Rīmnicul Sărat nu cred că pīinea se va scumpi, deja a avut loc o scumpire majoră acum 2 luni. Peste două săptămīni vom şti exact şi despre ce recoltă de grīu este vorba, dar dacă se va importa grīu calitatea pīinii o să fie scăzută, grīul nostru este cel mai bun.", declară Eugen Bizadea, directorul unei societăţi de fabricare a produselor de morărit. Teama cea mai mare a producătorilor este că, pe līngă preţul ridicat al grīului, o nouă scumpire a gazelor şi a electricităţii ar aduce, cu siguranţă, o creştere semnificativă a preţului pīinii. Toată lumea aşteaptă noua recoltă de grīu, deşi toţi admit că va fi scăzută, iar preţul grīului va creşte. Cu toate că scumpirea pīinii este iminentă, producătorii reuşesc īncă să ţină preţul pīinii īn stand-by.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU