Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2686 > 5 minute Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Ultimele măsuri ale Ministerului Muncii şi Familiei:


Concediu postnatal de 7 ani

Noi drepturi sīnt prevazute pentru mamele care īngrijesc copiii cu handicap, avīnd efecte si īn cuantumul indemnizatiilor

articol de: Iulian Gavriluta
Mamele care doresc să le ofere mai mult timp de īngrijire
copiilor cu handicap īşi pot prelungi concediul pīnă la şapte ani, cu respectarea tuturor drepturilor sociale. Măsura a fost luată Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, printr-un ordin emis special īn acest sens.

Pīnă acum, concediul era de 3 ani

Pīnă acum, concediul de care puteau beneficia mamele copiilor cu handicap era de numai trei ani. Īn urma ordinului emis de ministrul Muncii, concediul s-a prelungit la şapte ani, iar beneficiarelor li se vor respecta toate drepturile sociale, respectiv asigurări medicale, şomaj sau pensie. De asemenea, dacă mama copilului este īncadrată şi ea īntr-un grad de handicap, mai beneficiază şi de o indemnizaţie de pīnă la 450 RON. Īmpreună cu indemnizaţia copilului, veniturile lor se pot ridica pīnă la 600 RON. Īn judeţul Buzău, numărul copiilor cu handicap cu vīrste de pīnă 18 ani este de 1.280.

Indemnizaţii, deocamdată doar pe hīrtie

Silvia Butu, şeful Serviciului pentru persoanele cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, spune că ordinul ministrului prevede īn plus şi mărirea indemnizaţiei de creştere a copilului cu handicap, dar şi pentru părinţii acestuia, īnsă deocamdată se aşteaptă normele de aplicare prin care persoanele īn cauză pot beneficia efectiv de drepturi. Indemizaţiile vor fi plătite de Ministerul Muncii prin Direcţiile judeţene de profil.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU