Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2683 > 5 minute Nr. 2683 de joi, 17 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Coteriile politice au ajuns şi īn centrele de plasament


PNL a controlat PD.

articol de: (F.P.)
A găsit mizerieraportul cu care s-a īncheiat controlul efectuat de subalternii medicului Celin Toader-PNl-īn centrele de plasament coordonate de Cecilia Manolescu-PD-descrie o situaţie de Apocalipsă

Controalele efectuate de inspectorii sanitari īn centrele de plasament  s-au īncheiat cu un raport care evidenţiază o serie de nereguli şi deficienţe, ce pun īn pericol confortul copiilor. Problemele constatate pot fi puse şi pe seama fondurilor insuficiente de care dispune Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Conducerea instituţiei se declară neputincioasă īn faţa situaţiei şi īşi pune toate speranţele īntr-o eventuală rectificare de buget, programată pentru luna iulie.

Mai rău ca pe vremea răposatului?

Inspectorii de la I.S.S. susţin că au descoperit probleme ce ţin de amenajarea bucă­tăriilor, depozitarea lenjeriei şi de efectuarea igienizării. Aceleaşi deficienţe au fost consemnate şi la modulele de tip familial, unde Autoritatea de Sănătate Publ­i­că susţine că a depistat spaţii insuficiente de depozitare a alimentelor, īmbră­cămintei şi īncălţămintei, defecţiuni la instalaţiile sanitare şi grupuri sanitare cu igrasie.

Directorul D.G.A.S.P.C. spune că nu sīnt fonduri

Inspectorii sanitari nu au aplicat sancţiuni, īn schimb au dispus ca deficienţele constatate să fie remediate īn intervale de timp cuprinse īntre 15 şi 60 de zile, īn funcţie de gravitatea situaţiei. Cecilia Manolescu, directorul D.G.A.S.P.C., spune că atīta timp cīt nu există fonduri nu poate fi iniţiat nici un demers pentru soluţionarea problemelor. De altfel, concluziile cuprinse īn raportul cu pricina nici nu trebuie să ne mire de vreme ce Inspecţia Sanitară de Stat se află īn subordinea Autorităţii de Sănătate Publică, īn fruntea căreia a fost numit de P.N.L. medicul Celine Toader. La D.G.A.S.P.C., directorul Cecilia Mano­lescu a fost numită de P.D.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU