Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2678 > 5 minute Nr. 2678 de vineri, 11 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
5 minute

Constatare alarmantă a Poliţiei Comunitare:


Armele albe, accesorii la modă pentru tineri

Īn general, tinerii posesori de arme albe au fost depistaţi īn zonele limitrofe

articol de: Florin Zafiu
Poliţiştii comunitari au de-a face īn ultima perioadă cu tot mai mulţi indivizi, īn general tineri, care au asupra lor arme albe. Īn urma unor controale de rutină, poliţiştii au descoperit că pumnalele şi cuţitele sīnt obiecte pe care unii tineri le poartă asupra lor din obişnuinţă.
Īngrijorător este īnsă că nu puţini sīnt cei care ajung să le folosească, după cum declară şeful instituţiei,  Mihai Tănăsescu.

 Patru tineri s-au ales cu dosare penale

Numărul tinerilor depistaţi de poliţie cu arme albe este īngrijorător de mare şi au vīrste cuprinse īntre 20 şi 30 de ani. Cum era şi firesc, posesorii nu recunosc nici īn ruptul capului motivul pentru care poartă cuţitele asupra lor, susţinīnd īn schimb că aveau de gīnd să taie conserve sau diverse alimente. Tinerii au fost prinşi īn zone rău famate, precum cartierele Mihai Viteazu, Transilvaniei şi Dorobanţi. Pentru că nu au putut justifica deţinerea de arme albe, poliţiştii i-au invitat pe tineri la o plimbare pīnă la sediul poliţiei. Aici, după confiscarea armelor pe care le deţineau, le-au fost īntocmite dosare penale.

Controalele se vor intensifica

"Dacă pīnă acum  cu­ţi­ta­rii au fost depistaţi īn zone de la periferia oraşului, controalele vor fi intensificate şi spre centru. Asta pentru că se ştie că īn serile de week-end spiritele se
īncing de fiecare dată şi degenerează īn bătăi extrem de violente, iar tinerii nu se feresc să folosească armele albe", subliniază Mihai Tănăsescu, şeful poliţiş­tilor comunitari.
Totuşi, ca simpli cetăţeni, rămīnem cu speranţa că agenţii de poliţie īi vor prinde la timp pe tinerii cu īnclinaţii ninja, īnainte de a comite fapte regretabile, pedepsite cu ani buni de īnchisoare.

 

COMENTARII

Dragos Ingineru:
Ineficienta
Mie, personal, mise pare ca acest articol este extrem de interesant, mai ales cu asa-zisele zone rau famate: Transilvaniei, Dorobanti. Totusi, nu mi explic de ce in week-end, in plin centrul orasului, in zona bazar, se incing nunti tiganesti in toata regula, cu sonorul la maxim, iar militienii care pazesc barierele sunt inexistenti. ca sa nu mai zic de scandalurile si bataile la ordinea zilei care se intampla in casele nationalizate din zona Cuza Voda. iar curios este ca aici roiesc n patrule de militieni , care nu legitimeaza nici un etnic rrom, ci numai cetatenii din zona care se duc seara sa cumpere o bere de la non-stopurile din zona. Ca sa nu mai vorbesc evident ca daca gasesti un militian fara 3 beri la bord dupa ora 23.00, tot in zona centrului, este o mare minune. pai daca ei isi iau portia de la restaurantele din zona, care se dedau la chefuri cu sonorul la maxim, fara sa le pese ca i-ar putea lua cineva la intrebari.
anonim:
multi poarta arme albe pentru autoaparare, nu mi se pare un lucru iesit din comun, mai ales acum in mediul in care traim
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU